DSM update hosed my IDrive app, can't login

Currently reading
DSM update hosed my IDrive app, can't login

9
2
NAS
220+
Operating system
  1. Linux
  2. Windows
Mobile operating system
  1. Android
Hello

So as the title suggests, I updated to DSM 7.1.1-42951 despite it being RC due to the number of CVEs it fixed. On updating and rebooting, my Idrive app refuses to log me in and states only 'Host name not resolved'. I've tried uninstalling and reinstalling the app, changing the device hostname and changing it back... all kinds of things.
Of course, I've googled this extensively and found only one very old thread from five years ago that doesn't apply any more. I've also reached out to Idrive, but their support are not famous for their reaction times and I'm expecting a copied and pasted answer.

I'd be very grateful for any advice offered, there must be thousands of people who use Idrive on their Synology and also updated to this RC.
 
613
190
NAS
DS620slim, DS415+
Operating system
  1. Linux
  2. macOS
  3. Windows
Mobile operating system
  1. Android
  2. iOS
Had idrive for many, many years and once in a few updates, the application refused to start, despite working perfectly for long times.
In most cases. It was something with the settings file and this forum might be of use: IDrive Forum » Tag: Synology - Recent Posts

As I am no longer an active idrive user (moved to other clouds), my answer may not help you, but it may give direction. Idrive support was not bad by the way.
 
9
2
NAS
220+
Operating system
  1. Linux
  2. Windows
Mobile operating system
  1. Android
Hi. Thanks for replying, but the thread you found is the same one I found. The alleged fixes don't work for me, which isn't surprising as the Idrive app and DSM have changed a lot since 2017! I'll see what Idrive reply with, thanks again.
 
81
41
NAS
DS1019+
Operating system
  1. Linux
  2. Windows
Mobile operating system
  1. Android
iDrive was fully broken on 7.1 update 1.I even had their tech's poke around and they were able to resolve it after about 3 hours of poking around on my NAS but when update 2 came out everything they did to fix it didn't work. As a stop gap I took advantage of their introductorily rates for E2 storage and it's been working just fine. I uninstalled iDrive after I got that working.

When update 3 came out I decided to test if they resolved the iDrive issue and it worked, I relinked all my backup storage to new scheduled backups but still get the occasional "No path to host" errors when backup runs I will be terminating iDrive at the renew of my account this fall and sticking with E2 or other Amazon compatible block storage vendors that has cheep storage and works with Hyper Backup.

The problems with 3rd party backups is that they are only file based and don't backup the configurations like Hyper Backup. Also many vendors now are doing Amazon compatible block storage which makes it easy to jump.
 
9
2
NAS
220+
Operating system
  1. Linux
  2. Windows
Mobile operating system
  1. Android
I'll see what they say, I've already had an automated 'try reinstalling it' message.

I can afford to wait while they fix it, since Idrive isn't my only backup. It's my off site theft/fire/flood/nuclear armageddon option. I may also look into their E2 offering, since it's a shave cheaper than Backblaze B2.
 
1
2
NAS
DS920+
Operating system
  1. macOS
Mobile operating system
  1. iOS
I met with IDrive development for a remote session early this morning. They added the line:
Code:
$nasURL = "http://127.0.0.1:5000/";
to /volume1/web_packages/IDrive/.config/path.php and it fixed the same error. No further explanation was provided, so I still don't know why patching the system would have caused the error. Regardless, it's fixed now!
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Similar threads

No problems running on mine... have updated to the newer version hosted on Google Drive, and all still ok.
Replies
6
Views
4,723
  • Question
Hello all. NOTE: I have solved the issue by editing the users table in the MYSQL database and generating...
Replies
0
Views
912
yep, I recall this issue, documented on a thread within the community. All I know at this point is that it...
Replies
3
Views
1,316
I found this in an heart-attack inducing way: I was rootling around in the @apphome location looking to...
Replies
2
Views
9,816
DSM 7.0 phpBB on DSM 7?
Yeah, I know about the c2000 series issue but PHPBB is running on a DS1813+ (one in question and uses a...
Replies
16
Views
1,877
Just found a workaround setting up Docker, and installing Debian with openssh-client. Works.
Replies
1
Views
3,582

Welcome to SynoForum.com!

SynoForum.com is an unofficial Synology forum for NAS owners and enthusiasts.

Registration is free, easy and fast!

Trending threads

Top