• Hello Guest! SynoForum.com is celebrating its 5th anniversary! 🥳🎉 Read more...

Nuisance Portainer pop-up

Currently reading
Nuisance Portainer pop-up

4,056
1,391
NAS
DS4l8play, DS202j, DS3623xs+, DSM 7.3.3-25847
Slow day for the Lounge (I guess Jan is on holiday ;))

When I log in across my devices on the LAN, I use http://<device_ip>:9000 which brings me to the Portainer login UI.

On the RPi, after adding the login credentials, and clicking “Login”, I get this caution pop-up, which I must acknowledge...

[IMG width="318px"]https://imgur.com/jMKWUS7.png[/IMG]

Since this occurs after the login is submitted, I suspect that Portainer is the culprit, yet I don't see a setting that might disable this warning.

Any suggestions? Thanks!
 
Your portainer login above is using http & port 9000, hence the 'unsecured' msg. Presumably you set -p 9000:9000 in your docker run command (or equivalent compose file etc)?

To run portainer using HTTPS, you should specify port 9443 -p 9443:9443 in your docker run cmd, and https://<device_ip:9443 in the URL.

Apologies if I've misunderstood the Q!
 
Your portainer login above is using http & port 9000, hence the 'unsecured' msg. Presumably you set -p 9000:9000 in your docker run command (or equivalent compose file etc)?

All three Portainer instances use basically the “same” compose file and connect on port 9000 from the same PC/browser combination, yet only one presents this pop-up with each login. I'm puzzled why?
 
So you're running 3 instances of portainer on different machines.
What version(s) of portainer are they running? Are they all running the same version?

What browser are you getting the pop-up in? You're not using Bitwarden or 1Password to mange the login by any chance are you?
 
What version(s) of portainer are they running? Are they all running the same version?
All are running v2.19.4
One is running community edition
Two are running business edition (it is one of these that spawns the pop-up)
What browser are you getting the pop-up in?
Firefox
You're not using Bitwarden or 1Password to mange the login by any chance are you?
Vaultwarden
 
Vaultwarden
I've seen similar 'unsecured HTTP connection' dialogues generated by the browser extensions of password mgrs; specifically Bitwarden and 1Vault, but no doubt others might do this.

Could this be what is generating the pop-up on the machine in question?
 
Could this be what is generating the pop-up on the machine in question?
Good question. As I use Vaultwarden for all Portainer instances, so I'm not sure whether it's a contributor. To somewhat “test” this out I cloned the VW record for a Portainer instance that does not have the pop-up and changed its IP/Password to match the annoying device's login. Still, the pop-up prevailed after flushing cache.

I'm wondering now if a browser add-on is responsible, or else the Raspberry Pi target is to blame.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Similar threads

You are mistaken. As I stated, to satisfy your musing, I removed the port from Gluetun and applied it to...
Replies
7
Views
2,822
Just did a update to one of my test systems and got the notice about the 5 node business version for...
Replies
13
Views
1,887

Welcome to SynoForum.com!

SynoForum.com is an unofficial Synology forum for NAS owners and enthusiasts.

Registration is free, easy and fast!

Back
Top