RT6600ax RT6600AX and USB 4G Mobile Broadband Dongles Failover...any luck with?

Currently reading
RT6600ax RT6600AX and USB 4G Mobile Broadband Dongles Failover...any luck with?

Hi, just wondering if anyone has had any success with any particular 4g usb dongles?

Not many reports with the rt6600ax. One from 2022 that the Huawei 4G dongle E3372 worked then.
I have that one working fine with RT2600AC model but I have modified that stick with a firware that will turn it into a classic "modem" and not router. In that mode it works fine. The firmware 21.180.xxx is the one that worked for me when I had use for it.
 
Last edited:
So one of the problems with using an iPhone is: after a reboot or if there's a powercut, it loses connection to the iphone and you have to plug the iphone out and in again to get it working.

I tested it with two iPhones so far, an XR 15.6.1 and a 6S 17.4 ...both same behaviour...(I even tried jailbreaking the iPhone XR, but tetherme doesn't work on ios 15.6 apparently, not sure if it would help anyway...i'll look into that a bit more...long time since i've used jailbreak)...tested direct connect and with a powered hub, made no real difference...once or twice maybe it recovered with powered hub...but overall neither reliable...
 
So one of the problems with using an iPhone is: after a reboot or if there's a powercut, it loses connection to the iphone and you have to plug the iphone out and in again to get it working.

I tested it with two iPhones so far, an XR 15.6.1 and a 6S 17.4 ...both same behaviour...(I even tried jailbreaking the iPhone XR, but tetherme doesn't work on ios 15.6 apparently, not sure if it would help anyway...i'll look into that a bit more...long time since i've used jailbreak)...tested direct connect and with a powered hub, made no real difference...once or twice maybe it recovered with powered hub...but overall neither reliable...

I have a UPS so power out isn't and issue. I dont reboot my router that much so not much of an issue there. I also have a grandfathered unlimited tethering account, so not an issue there. Works solid for days at a time, basically until I need to pull my phone for something.

I grant not all those conditions will be common for most folks.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Similar threads

Sorry but usb3 to 10GbE is not possible - it does not exist.* ☕️ [*Presumably due to the power required...
Replies
2
Views
2,141
do you have your DNS set manually? using google ( 8.8.8.8 ) or ATT or Blank?
Replies
1
Views
776
  • Question
Yeah, sometimes it takes ages to ring, or you go to it and it doesn't pick up the first time and you have...
Replies
3
Views
2,473
For about a month, my RT6600ax has been notifying me of an "Incompatible System Database," and that "the...
Replies
0
Views
754
I have setup from zero, thanks for trying to help. Thread can be closed now.
Replies
6
Views
1,948
  • Question
checkip.synology.com is forever present on the NAS as well where it runs every 3 minutes. I disabled QC...
Replies
2
Views
2,151
Ok I've got my shiny new RT6600ax router set up and running with about 30 devices. I've read some articles...
Replies
0
Views
1,716

Welcome to SynoForum.com!

SynoForum.com is an unofficial Synology forum for NAS owners and enthusiasts.

Registration is free, easy and fast!

Back
Top