Strange Happening on one NAS

Currently reading
Strange Happening on one NAS

1,316
262
NAS
DS 718+, 2x-DS 720+
Router
  1. RT2600ac
Operating system
  1. Windows
Mobile operating system
  1. iOS
Last edited:
One NAS (7.2-2) stopped connecting via QuickConnect tonight....
If I go to my Synology account via internet I see the NAS (720+) and it's Quickconnect ID

If I go to the NAS Control Panel, Remote Access Area, everything is low talley (Light Grey) with nothing entered, an text "loading" at bottom of screen that eventually tells me Domain Name cannot be reached.... I have to Change DNS to 8.8.8.8 or 114.114.114.114 in China and try again..... ?????
I look at DNS and it's set for the IP of Router, as it was before and is on other 2 NAS's...

I checked my Synology account, and try and connect to NAS and it can't says I have to re-enter QC info in NAS....

But NAS Remote access is low talley and blank.... ???

Anybody see this? I've tried a shutdown and it still acts the same way.... ????
 
Solution
OK Fixed! Strange...

Last night during troubleshooting, I ran Security Advisor on NAS that suddenly lost QC.... It prompted that it could not get latest update, so it was using the old settings....
Early this morning realized that both QC and SA needs internet to work...
I could get to NAS via Laptop on LAN.
Checked switch: GB Connection.. Re-seated connection, Still GB.. Not that
Checked TP in Router.... No Events involving IP of NAS....
Checked NAS SA and QC again.... Both still reporting the same as last PM... No QC Connected apps work...

What would cause LAN to be OK but no Internet.... Traffic Control! (I don't think I've been in that for a week), and past few days I've been working with ONVIF camera in SS on this very...
Last edited:
OK Fixed! Strange...

Last night during troubleshooting, I ran Security Advisor on NAS that suddenly lost QC.... It prompted that it could not get latest update, so it was using the old settings....
Early this morning realized that both QC and SA needs internet to work...
I could get to NAS via Laptop on LAN.
Checked switch: GB Connection.. Re-seated connection, Still GB.. Not that
Checked TP in Router.... No Events involving IP of NAS....
Checked NAS SA and QC again.... Both still reporting the same as last PM... No QC Connected apps work...

What would cause LAN to be OK but no Internet.... Traffic Control! (I don't think I've been in that for a week), and past few days I've been working with ONVIF camera in SS on this very NAS!

Traffic Control is Blocking this NAS! Un-Block... Run SA No prompts about using old version!
Go into CP External Access..... It automatically sees QC!
Laptop to my Synology Account... Sees and connects to NAS!
All QC APPS now work: DS CAM, DS FILE, DS FINDER, DRIVE

SO IT WAS TRAFFIC CONTROL IN 2600!!


BUT WHY? Checked 2600 further: 2600 Rebooted itself last PM at about 8PM!

Following is a WAG (Wild Ass Guess) as to what happened:
Last night 2600 burped, and in burp set Block on NAS... in Traffic Control.
2600 rebooted normally, but kept the block on NAS....

Is this something to do with Kingston RAM? Dunno! BOTH NAS & 2600 working correctly now!

PS: Nothing in 2600 logs other than me un-blocking NAS and reboot (and Re-connect to external Drive for TP)
PPS: Checked Traffic Control... No other previously un-blocked devices are blocked, and those who were blocked (Security Cameras) remain blocked....
 
Upvote 0
Solution

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Similar threads

Shouldn't the subnet mask be 255.255.254.0 ? IP subnet 192.168.0.0 Subnet Mask 255.255.254.0 Allows access...
Replies
2
Views
1,206
  • Question
Yes, Omada is TP-Link's management system. Have set a reserved IP range and have put the NAS into that -...
Replies
2
Views
380
Those metrics are over the internet without VPN. I wanted to get some baseline numbers before adding VPN...
Replies
2
Views
437
  • Question
Just thought about another location to change IP if you have a specific app NAS control panel - Login...
Replies
1
Views
539
That sounds weird. Is there any port isolation feature on the LAN ports? If you have a network switch...
Replies
5
Views
837
  • Question
For the time being I 'm concentrating on getting things back to working condition with the the BT line -...
Replies
13
Views
2,694

Welcome to SynoForum.com!

SynoForum.com is an unofficial Synology forum for NAS owners and enthusiasts.

Registration is free, easy and fast!

Trending threads

Back
Top