VPN Connection Disconnects and can't reconnect?

Currently reading
VPN Connection Disconnects and can't reconnect?

387
156
NAS
DS212J, DS214play, DS216, DS216play, DS414, DS918+, RS816
Router
  1. RT2600ac
  2. MR2200ac
Operating system
  1. Windows
Mobile operating system
  1. iOS
I have one of my Diskstations connecting to a VPN server (Torguard), and every day or two it disconnects and is unable to reconnect. Selecting the connection and pressing the "Connect" button results only in an "unable to connect" error.

I would blame the Torguard VPN server, or my settings, except that if I reboot the Diskstation, it is then immediately able to reconnect. So something is happening on the Diskstation that gets "fixed" by rebooting. Has anyone else seen similar behavior?
 

Rusty

Moderator
NAS Support
4,380
1,270
www.blackvoid.club
NAS
DS718+, DS918+, 2x RS3614RPxs+
Router
  1. RT1900ac
  2. RT2600ac
  3. MR2200ac
Operating system
  1. macOS
Mobile operating system
  1. iOS
I have one of my Diskstations connecting to a VPN server (Torguard), and every day or two it disconnects and is unable to reconnect. Selecting the connection and pressing the "Connect" button results only in an "unable to connect" error.

I would blame the Torguard VPN server, or my settings, except that if I reboot the Diskstation, it is then immediately able to reconnect. So something is happening on the Diskstation that gets "fixed" by rebooting. Has anyone else seen similar behavior?
Can’t say that W have had similar problems. Using Nordvpn and it’s working just fine. There are some disconnects every 10days or so but they last about 3sec each
 
387
156
NAS
DS212J, DS214play, DS216, DS216play, DS414, DS918+, RS816
Router
  1. RT2600ac
  2. MR2200ac
Operating system
  1. Windows
Mobile operating system
  1. iOS
Thanks, trying NordVPN, will report back and let you know if the behavior changes...
 
387
156
NAS
DS212J, DS214play, DS216, DS216play, DS414, DS918+, RS816
Router
  1. RT2600ac
  2. MR2200ac
Operating system
  1. Windows
Mobile operating system
  1. iOS
After several days with NordVPN, no problems at all. I guess the issue was Torguard, or my Torguard configuration. Anyway, sticking with NordVPN; thanks for the tip.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Similar threads

Hey all, I am posting this thread here because it is a complication from several apps that makes this...
Replies
0
Views
113
I have settings as Rusty said: Works fine for me. Scroll to the bottom in that window and hit the...
Replies
4
Views
4,442

Welcome to SynoForum.com!

SynoForum.com is an unofficial Synology forum for NAS owners and enthusiasts.

Registration is free, easy and fast!

Trending threads

Top